Dit keer mochten wij voor L’Oreal Professionnel naar Manilla afreizen om daar onze kunsten te tonen op het gebied van haarkleuringen. In onderstaand interview lees je een verslag van onze Art director Dominic en deelt zijn ervaring van deze bijzondere trip.

Dominic Vleer – Destination Manilla!

Dit keer was de bestemming Manilla de hoofdstad van de Filipijnen. Een internationale trip waarbij Berni Ottjes en ik ook iets te vieren hadden! Wij werken namelijk precies 10 jaar samen voor L’Oreal Professionnel.

Om Nationaal en international workshops, masterclasses en shows te mogen verzorgen voor dit merk. Dus reden voor een feestje waarbij wij ook nog eens de nieuwe Maji Metals mochten lanceren in Manilla.

Manila

Grote en hoge gebouwen, veel gemixte culturen en een hoop getoetter links en rechts op de weg was dan ook mijn eerste indruk van Manila. Door ons drukke schema hebben wij niet veel van de stad kunnen zien maar,

ik kreeg wel de indruk ondanks dat het politiek een beetje rommelt je daar op de straten en in het dagelijks leven weinig van merkte en de mensen erg liefdevol waren. Wij waren in Manila om de Maji Metals te lanceren. Een palet kleuren met alleen karatertinten zodat je op de juiste basis een intensief kleurkarakter kan creeren.IMG_9564

Maji Metals

Wat het leuke is aan het internationale werk voor L’Oreal Professionnel is het reizen, de verschillende culturen en ook de daarbij behorende mode en haarstylen. Ieder land is anders, er zijn andere trends en de consument in de salons heeft andere behoeften. Toch is er één ding overal hetzelfde; de consument heeft steeds meer behoefte aan een gepersonaliseerd advies, wat is afgestemd op zijn/haar wensen.

aarom praten wij vandaag de dag niet meer echt over trends van 2 keer per jaar een trendcollectie maar meer over stromingen en invloeden van social media en bekende influencers. Want wat vandaag in is zien we wellicht morgen niet meer op het straatbeeld verschijnen.

Één van de huidige stromingen/trends van dit moment zijn karaktertinten. De Majimetals zijn een sterk en intesief kleurkarakter waarbij je met de Light Shimmer en de Dark Shimmer op iedere ondergrond het gewenste karakter kan benadrukken. We hebben namelijk behoefte om een kleur te personaliseren en karakter te geven ( leuke woordspeling).

Bij dit bericht heb ik een aantal foto’s geplaatst van het werk van Berni en mijzelf wat wij met de Maji Metals gecreëerd hebben in Manilla.IMG_9782

Mijn samenwerking met Berni – Creeer haar vanuit je hart!

Ruim 10 jaar geleden leerden wij elkaar via een collega kapper kennen. Wij wisten direct dat er een klik was. We hebben allebei onze eigen indentiteit op het gebied van kleuren, knippen en stylen en toch sluit het perfect op elkaar aan. Hoe kan dat? Wij raken er niet over uitgepraat, we blijven altijd kritisch naar ons eigen werk kijken en onderweg terug naar huis, in het vliegtuig terwijl ik dit bericht schrijf schiet mij maar één ding te binnen; wij creeren haar vanuit ons hart!

IMG_9804

2 Comments

Leave a Reply