Skip to main content

L’Oréal Professionnel brengt de allereerste vegan haarverf op de markt. De lijn genaamd Botanea is 100 procent plantaardig en is vanaf eind 2018 te verkrijgen bij ons in de salon.

loreal-gaat-vegan-met-dit-haarproduct

 

Meer kleuren en betere kleurintensiteit

De multinational werd meer dan een eeuw geleden opgericht door een Franse chemicus die veiliger, meer natuurlijke haarverf wilde maken. Nu speelt het beautybedrijf in op de vraag vanuit de consument om haarproducten met minder of geen chemicalieën, waardoor we de afgelopen jaren ook steeds vaker grijze lokken op straat zien. De lijn is met name baanbrekend omdat eerdere plantaardige haarverf een beperkte kleurpalette en kleurintensiteit had. Tot nu toe hadden de onderzoekers van het bedrijf met name moeite om ammoniak en andere chemicalieën uit haarverf te vervangen door andere ingrediënten die hetzelfde professionele resultaat hadden. Tot nu dus.

 

Dominic Vleer zijn eerste ervaring met Botanea 

Kleur is mijn passie en dat doe ik het liefst met zo min mogelijk schadelijke stoffen voor het haar. Eerder had mijn Huis L’Oreal Professionnel al een gamma kleuringen die niet meer met ammonia verkregen werden maar op olie basis genaamd Inoa. Dat was al een heel stuk liever voor het haar en nu voegen ze daar ook nog eens een 100% vegan ”natuurlijke” kleur range aan het gamma toe. Eigenlijk ben ik dan al om maar, ik ben wel kritisch! Want zoals wij professionals weten is een natuurlijke haarkleuring goed en gezond voor het haar maar de behoefte van onze klant is ook om vaker te wisselen van kleur en dat maakte voorheen natuurlijke haarkeuringen niet mogelijk.

Met Botanea merkte ik al snel in de testfase dat het haar er veel meer van ging glanzen, dikker aanvoelde, grijze  haren gedekt werden (Natuurlijk gedekt) en dat ik het haar zelfs na een Botanea behandeling direct weer kan oplichten zodat het aan iedere behoefte en wens van mijn klant kan voldoen. Dit was voorheen niet mogelijk met natuurlijke kleuringen.

Afijn ik heb een nieuwe favo kleurpallet erbij om mijn klanten nog beter van dienst te kunnen zijn. Deze kleurig is vanaf eind van 2018 bij ons in de salon beschikbaar. Mocht je er vragen over hebben, dan hoor ik ze uiteraard graag.

Zie hieronder het resultaat van mijn eerste Botanea Kleuring!
dffgd

 

2 Comments

Leave a Reply