Skip to main content

6 TIPS OM JE HAAR TEGEN DE ZON TE BESCHERMEN!

We hebben het al honderden keren gehoord: bescherm je huid tegen de zon! We weten dondersgoed dat we ons met zonnebrandcrème moeten insmeren, ons hoofd moeten bedekken, tijdens de heetste uren van de dag de schaduw moeten opzoeken en goed moeten letten op moedervlekken die groter worden of van kleur veranderen. We weten wat de zon voor schade aan onze huid kan aanbrengen. Maar hoe zit het met het beschermen van ons haar tegen de zon?

Of je haar nu geverfd is of niet, de zon kan je kleur doen vervagen, je haar uitdrogen en je hoofdhuid doen verbranden. En dan hebben we het nog niet eens gehad over wat al dat chloor in het zwembad met je haar kan doen. Zorg dat je deze zomer je haar op dezelfde manier behandeld als je huid: met veel zorg! We hebben 6 tips voor je op een rijtje gezet.

  1. GEBRUIK EEN LEAVE-IN CONDITIONER VOOR JE HET WATER IN DUIKT.

Voor je het zwembad in duikt, kun je het beste je haar insprayen met een leave-in conditioner. Dit zorgt ervoor dat er een beschermend laagje over je lokken ligt, waardoor het chloor niet tot in de poriën van je haar kan doordringen en het minder snel schade aan kan brengen. Gebruik hiervoor de SOLEIL MICRO VOILE PROTECTEUR SPRAY van Kerstasé.

 

  1. GEBRUIK EEN HAAR-BESCHERMEND MIDDEL TEGEN DE ZON

Ook je haar heeft een soort zonnebrandcrème nodig. Probeer bijvoorbeeld SOLEIL CC CRÈME van Kerastasé.

 

  1. KIES DE JUISTE ACCESSOIRES

Hoeden beschermen niet alleen je gezichtshuid tegen de zon, maar ook je haar! Sjaals en headwraps (of wat je hoofd dan ook bedekt) werken natuurlijk ook, en bieden je de kans om allerlei nieuwe looks uit te proberen. En ook nog leuk als souvenier van je vakantie bestemming.

 

  1. ZORG VOOR EEN DEEP CONDITIONING BEHANDELING

Zeker in de zomer is het belangrijk om te zorgen dat je je haar voldoende hydrateert. Kérastase Soleil Masque UV Defense Active biedt bescherming tegen UV-stralen én geeft je haar een extra diepe hydratatie.

 

  1. PLAN JE VERFBEURTEN SLIM IN

Natuurlijk wil je perfecte highlights voor je strandvakantie, maar overleg met één van onze haarkleur specialisten welke behandeling voor en na jouw vakantie nodig is om je haar in topconditie te behouden . Zonlicht kan je kleur namelijk doen oplichten, waardoor je wellicht blonder wordt dan je wil. Maar hetzelfde geldt voor andere kleuren: veel zwemmen en zonnen zorgt er nu eenmaal voor dat je kleur veel sneller vervaagd, en dat is gewoon zonde, bescherm je haar daarom goed en laat het behandelen met professionele producten.

 

  1. VERGEET JE HOOFDHUID NIET

Een vriendin van de salon had haar haar een keer ingevlochten en toen verbrandde haar hoofdhuid. Maar dit kan natuurlijk ook gebeuren bij niet-ingevlochten haar. Voorkomt dit en zorg dat je langs je haarlijn en over je scheiding ook SPF smeert.

Leave a Reply